Andere manier van bouwen

Hoe werkt het?

hoe werkt het bouwen met EPS

Het stappenplan

Hoe werkt zelfbouw met EPS? Op deze pagina leggen we u het proces uit. Van offerte, ontwerp, tekenwerk, aanvraag tot de daadwerkelijke bouw. Toch nog meer weten? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.


1 – Ontwerpen

De plannen voor uw woning worden werkelijkheid met een ontwerp. U kunt zelf een ontwerp aanleveren of wij kunnen het voor u verzorgen. Samen bespreken we uw wensen en het budget. Vervolgens gaan we aan de slag met het schetsontwerp. Hiermee ontstaat een duidelijk beeld van uw nieuwe woning.


2 – Tekenen en berekenen

Na het schetsontwerp wordt uw woning door ons verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. In deze fase worden bouwbesluiteisen verwerkt, bouwkundige details getekend en worden de constructieberekeningen gemaakt.  


3 – Aanvragen

Nadat de tekeningen vergunningsklaar zijn gemaakt kan de vergunning worden aangevraagd. Dit is eenvoudig zelf te doen. Wij leveren u de benodigde stukken. Een gemiddelde aanvraag voor een bouwvergunning duurt ca 8 tot 12 weken. 


4 – Leveren

Al tijdens de vergunningaanvraag maken we gezamenlijk een planning voor de start bouw. Wij zorgen ervoor dat alle materialen voor de fundering en de casco-woning op tijd worden geleverd. 

​​​​​​​

5 – Bouwen

Eindelijk is het zover. De bouw kan beginnen! Samen leggen we de fundering aan en monteren het casco. Normaal gesproken gaan we uit van 3 dagen voor de fundering en ca 3 weken voor een gemiddelde casco-woning.